Anàlisi efecte exudats arrels olivera verticil·losi
|

Anàlisi eficaç dels exudats de les arrels d’olivera per a prevenir la verticil·losi

Descoberta revolucionària per part d’un equip de la Universitat de Còrdova: Anàlisi eficaç dels efectes dels exudats de les arrels de l’olivera en la verticil·losi. El fong Verticillium dahliae és la causa de aquesta malaltia que fa marcir i morir les oliveres, però aquest nou estudi publicat a Plant and Soil posa de manifest un avanç en el coneixement sobre la verticil·losi i els seus processos relacionats gràcies a la metodologia innovadora utilitzada per l’equip.”

Anàlisi dels efectes dels exudats de les arrels d’olivera en verticil·losi

Anàlisi efecte exudats arrels olivera verticil·losi

Analitzant els exudats de les arrels d’olives, els investigadors van descobrir que aquests són substàncies que les plantes segreguen. Aquests exudats influeixen en els microorganismes del seu voltant. En el cas de les olives, els exudats de les arrels influeixen en la germinació de les estructures de resistència del fong V. dahliae. Això permet al patogen sobreviure i infectar la planta.

L’equip va examinar tres varietats d’olives: frantoio (la més resistent a la malaltia), picual (la més susceptible, també la més comuna) i arbequina (intermèdia). Els exudats de la varietat frantoio no van induir significativament la germinació del fong, però si ho van fer els de les varietats picual i arbequina.

Influència del biocontrol en l’efecte dels exudats

L’estudi també va avaluar com els agents de biocontrol aplicats a les diferents varietats d’olives poden alterar l’efecte dels exudats. En la varietat frantoio, els exudats de les plantes tractades no van provocar ni reduir significativament la germinació dels microescleroci del fong. Però en les varietats picual i arbequina, els exudats van reduir significativament la viabilitat d’aquestes estructures.

Aquesta investigació suggereix que els agents de biocontrol poden modificar l’efecte dels exudats i disminuir la capacitat infectiva del patogen en les varietats susceptibles. La millor manera de controlar els patògens dels cultius és conèixer profundament els mecanismes implicats.

DonJon®, la solució de bayer contra el Verticillium

Anàlisi efecte exudats arrels olivera verticil·losi

DonJon® de Bayer està format per microorganismes naturals procedents de cepes de fongs antagònics Trichoderma asperellum i Trichoderma gamsii. Aquest producte és especialment indicat per prevenir atacs de fongs fitopatògens que afecten el sistema radicular i les ferides de poda, com Rhizoctonia, Sclerotinia, Sclerotium, Verticillium, Thielaviopsis, Pythium, Phytophthora, Armillaria i Yesca.

Tens algín dubte?

Llegir la política de privacitat

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *